maandag 23 april 2012

weer "Thuis"...;0)

Hier zit ik dan ..heerlijk na te mijmeren met een heerlijk bakkie....over de afgelopen week in Nantes....wat heb ik het leuk gehad !!!!


Heel veel gelachen..lekker uit eten geweest..kennis gemaakt met andere quiltsters....en veel héél veel mooi's gezien..!!!!

maar ook geleerd om met andere stoffen /kleuren/prints...te werken....en echt ik wordt er helemaal blij van!!!!!

De quilts van Kathy Doughty ( material obsesion) zijn zo vreselijk vrolijk...en ze gebruikt zulke andere stoffen als ik gewend was....het boek van haar is echt een aanrader....ik kreeg van haar ook wat stofjes zodat ik ermee aan de slag kan!!..;0)


Maar ook het boek van Brigitte Giblin is echt hartstikke mooi....heel veel met HEXAGONNEN !!! whow het is een waar feestje...
Daavoor heb ik op de beurs hier en daar wat stofjes gezocht...


.want s'avonds op de hotelkamer werd er natuurlijk wel een steekje gemaakt...het is niet het juiste formaat zoals in het boek..maar deze hexagonnen had ik en ik kon echt niet wachten om te beginnen!!!..;0)


Ook zijn we nog even Nantes ingeweest..tussen de buien door...de winkelstraat verkend...zo leuk!!!..en bij een kook winkel even naar binnen geweest...en wat spullen aangeschaft  om thuis Galletes en crêpes te kunnen maken.....
René.. (zij hielp ons in de stand ..en heeft ons meegenomen naar een crepê rie) had voor mij opgeschreven welk soort bloem ik nodig had.....dus met het briefje langs de schappen....gevonden!!!..en nog wel van elk soort een kilo..zwaar maar dat maakt niet uit...
zien we later dat Farine de blé.....(tarwe bloem) meel van biologische landbouw is en uit Nederland komt!!
loop ik daar te sjouwen...maar je begrijpt we lagen helemaal dubbel...;0)))en dan heb ik nog twee lapjes gekregen voor Dear Jane...Natuurlijk was er ook heel veel op brei en haak gebied....maar ook het borduren is goed vertegenwoordigd...wat een juweeltjes zaten er tussen...eigenlijk weet je niet wat je allemaal moet fotograferen....;0)


Sue Hawkins had de meest mooi fijne kleine (enz)..borduurtjes  ..hangertjes voor aan schaartjes..speldenkussentjes enz ....en....een heel handig frame.


je kunt je borduurwerkje op het frame spannen en het "plompje" (zakje met zand??) houd het frame op zijn plaats zodat je beide handen vrij hebt....


misschien kan ik "plomje" net als supergoof ook wel gebruiken om de quilt op zijn plek te houden met het door quilten...;0) nou we gaan het beleven....;0)

Nu wat huishoudelijke taakjes..en boodschappen doen...en dan PATCHEN!!!!
Fijne dag...;0)

18 opmerkingen:

Heleni zei

Wow wat een heerlijke log Gerda. Wat zul jij 't naar je zin gehad hebben.
Snel aan 't werk want je hebt nu zoveel te doen.

Elisabeth zei

Ha Gerda, Zo te lezen hebben jullie het geweldig gehad...heb nog naar je gezwaaid vanuit het vliegtuig toen we over Nantes vlogen...dat heb je vast niet gezien vanwege al die mooie stofjes,borduurtjes, quilts en prachtige boeken!! Dat boek van Linda Koenig lijkt me prachtig...hoop dat ie er nog is als ik weer in Zutphen kom. Groetjes Elisabeth

Supergoof zei

Wat heerlijk dat je weer thuis bent, met zulke verhalen, ik GENIET!!!!!!!!
;o))))))))))

Phyllis zei

Super Gerda, heerlijk, zo'n uitgebreid verslag en al die foto's, dat is genieten!
En die kilo's bloem of meel, dat maakt niet uit toch, gewoon heel vaak crepes maken, lekker!

Warna's Inspiratie zei

Prachtig verslag, we kunnen meegenieten van al dit mooi's.

quilting Jeannet zei

Wat een inspirerend reisje Gerda, ik geloof dat ik wel erg aan de stofjes zou moeten wennen, doe mij maar de stoffige stofjes, maar vrolijk zijn ze zeker wel, dat is duidelijk!

Anoniem zei

Hoi Gerda, het ziet er allemaal PRACHTIG uit!!

Groet Toos.

christine zei

heerlijke zo,n beurs je verhalen zijn geweldig ik geniet er volop van.

christine

Dorothé zei

Jullie hebben echt pret gehad. En heel veel goede ideetjes opgedaan. Heel interessant hoor van dat plompje, ik ga me er eens in verdiepen.

Phebe and Jane zei

Fijn dat je het leuk gehad hebt. En wat een leuke dingen laat je zien.
Groetjes,
Marian

Judith zei

wat heerlijk dat je van die vrolijke stofjes hebt meegenomen. Out side of the box, ik zeg ik houd daar wel van. Hoop je morgen tegen te komen in Zutphen, wat een feest Lynette en dat zomaar op een door de weekse dag! Je kunt eens een dagje verlof opnemen. Geniet nog maar even lekker na.

katrien zei

Super dagen heb je gehad.
Wil er ook wel eens naar toe.Weet je soms de data al voor volgend jaar ?

Annelies zei

Geniet nog maar even lekker na !

marianne zei

Nou dat was zeker genieten,ooit hoop ik er ook te komen.
Zie ik je donderdag in de winkel,mag je het nogeens vertellen ,kan ik weer genieten :-)

Wieke van Keulen zei

Tjonge Gerda, wat een heerlijke reis heb jij achter de rug. Dank je wel dat je mij mee laat genieten van de prachtige foto's/verhalen. Groet, Wieke

Petra Prins zei

Super die "gekke" kleuren en dan in combinatie met repro's! Wat zullen we een pret gaan hebben!

Guusje, zei

Wat ziet het er geweldig uit, kan me zo voorstellen dat jullie een erg leuke en gezellige dagen hebben gehad.

Maru zei

Ohhh, quisiera tener todas esas telas, jiji.
Hermosos trabajos y hermoso blog.
Saludos cordiales desde Chile
Maru